#ایراد بر حجاب


الانسان حریص علی ما منع منه

« یک ایراد دیگر که بر حجاب گرفته‏اند اینست که ایجاد حریم میان زن و مرد بر اشتیاقها و التهابها می‏افزاید و طبق اصل ” الانسان حریص علی ما منع منه ” ، حرص و ولع نسبت به اعمال جنسی را در زن و مرد بیشتر می‏کند .به علاوه ،سرکوب کردن غرائز موجب انواع اختلالهای روانی و بیماریهای‏ روحی می‏گردد .» مساله حجاب - استاد مطهری

1 این عبارت نه آیه است و نه حدیث ، بلکه یک ضرب المثل عربی است . ضرب المثل ها گاه خوب ومعتبرو سنجیده اند؛ مثل : ” از مکافات عمل غافل نشو گندم از گندم بروید جو زجو ” و یا غیر قابل قبول و بی ارزشند؛ مانند : ” خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو ! ” که عمومیت و اعتباری ندارد .

2 محتوای آن چیست ؟ آیا محتوای آن مثل , درست و معتبر است ؟ محتوای آن منع است ! به شما گویند در این لیوان آب ,سیانور است,مبادا بخورید که موجب مرگ می شود . آیا شما حریصانه درمقابل این منع ,می گویید نه باید امتحان کنم !؟ همه از خوردن سم ها منع شده اند آیا به سمت آن مشتاقتر شده ایم ؟
منع همیشه و لزوما باعث تحریک نمی شود . آن چه که مشکل ساز است تحریک است ! دستورات بسیاراسلام در کنار حجاب برای زنان و مردان برای جلوگیری از تحریک است .مانند عدم نگاه به نامحرم ,حفظ حیا در گفتار, پرهیز ازعشوه , دستور به حیا , دستور به عفاف دستورحرمت ارتباط با نامحرم . پس نفس حجاب تحریک زا نیست ! هر منعی تحریک زا نیست !

3 آیا هر منعی را باید حذف کرد ؟اگر منع باعث حذف موانع و مشکلات است . پس تابلوهای ممنوعیت راهنمایی رانندگی ,هزاران قانون مدنی و حقوقی و اجتماعی نیز بیهوده اندو باید حذف شوند .

4 آیا ممنوعیت ها بی پایه و اساس است ؟اسلام وقتی منعی می گذاردبرایش دلیل دارد . دستور دارد . حجاب به عنوان امری واجب , برای پاکیزگی دلها و عفت برای سلامت جامعه مورد تاکید اسلام قرار دارد .

5 آیا این منع به معنای بن بست است ؟اسلام در کنار این منع راه های قانونی دارد .مثل ازدواج . ازدواج موقت.

6 آیا هر حرصی بد است ؟به فرض آنکه موانع در جهت برطرف شدن حرص برداشته شود , و در این فضای آزاد, دختر و پسر قبل از ازدواج بارها و بارها رابطه ی با جنس مخالف داشته باشند, دیگر برای ازدواج ذوق و شوقی نخواهند داشت . بلکه یکدیگر را تجربه ای در کنار تجربیات قبلی خود می دانند . چه بسا بعداز ازدواج باز جویند روزگار وصل خویش و یا نسبت به یکدیگر بی اعتماد شوند ! اما منع موجب میشود نسبت به یکدیگرو امر ازدواج شائق باشند .آیا این بد است ؟ حریص بودن همیشه بد نیست !

7 اعتقاد به پروراندن یا پردادن ؟ اسلام در خصوص کوچک ترین مسائل جنسی دستور و برنامه دارد وبا رابطه ی جنسی و پاسخگوئی در چارچوب خانواده موافق است و حتی نسبت به آن راهنمائی ها و تشویق ها و ثواب ها قرار داده است . اما با رشد آن و پردادن و انحراف آن مخالف است ؛ چراکه موجب انحطاط یک جامعه ی سالم می شود .

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی

درخواست بد!

پارامتر های درخواست شما نامعتبر است.

اگر این خطایی که شما دریافت کردید به وسیله کلیک کردن روی یک لینک در کنار این سایت به وجود آمده، لطفا آن را به عنوان یک لینک بد به مدیر گزارش نمایید.

برگشت به صفحه اول

Enable debugging to get additional information about this error.