
#ایراد بر حجاب
الانسان حریص علی ما منع منه
« یک ایراد دیگر که بر حجاب گرفتهاند اینست که ایجاد حریم میان زن و مرد بر اشتیاقها و التهابها میافزاید و طبق اصل ” الانسان حریص علی ما منع منه ” ، حرص و ولع نسبت به اعمال جنسی را در زن و مرد بیشتر میکند .به علاوه ،سرکوب کردن غرائز موجب انواع اختلالهای روانی و بیماریهای روحی میگردد .» مساله حجاب - استاد مطهری
1 این عبارت نه آیه است و نه حدیث ، بلکه یک ضرب المثل عربی است . ضرب المثل ها گاه خوب ومعتبرو سنجیده اند؛ مثل : ” از مکافات عمل غافل نشو گندم از گندم بروید جو زجو ” و یا غیر قابل قبول و بی ارزشند؛ مانند : ” خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو ! ” که عمومیت و اعتباری ندارد .
2 محتوای آن چیست ؟ آیا محتوای آن مثل , درست و معتبر است ؟ محتوای آن منع است ! به شما گویند در این لیوان آب ,سیانور است,مبادا بخورید که موجب مرگ می شود . آیا شما حریصانه درمقابل این منع ,می گویید نه باید امتحان کنم !؟ همه از خوردن سم ها منع شده اند آیا به سمت آن مشتاقتر شده ایم ؟
منع همیشه و لزوما باعث تحریک نمی شود . آن چه که مشکل ساز است تحریک است ! دستورات بسیاراسلام در کنار حجاب برای زنان و مردان برای جلوگیری از تحریک است .مانند عدم نگاه به نامحرم ,حفظ حیا در گفتار, پرهیز ازعشوه , دستور به حیا , دستور به عفاف دستورحرمت ارتباط با نامحرم . پس نفس حجاب تحریک زا نیست ! هر منعی تحریک زا نیست !
3 آیا هر منعی را باید حذف کرد ؟اگر منع باعث حذف موانع و مشکلات است . پس تابلوهای ممنوعیت راهنمایی رانندگی ,هزاران قانون مدنی و حقوقی و اجتماعی نیز بیهوده اندو باید حذف شوند .
4 آیا ممنوعیت ها بی پایه و اساس است ؟اسلام وقتی منعی می گذاردبرایش دلیل دارد . دستور دارد . حجاب به عنوان امری واجب , برای پاکیزگی دلها و عفت برای سلامت جامعه مورد تاکید اسلام قرار دارد .
5 آیا این منع به معنای بن بست است ؟اسلام در کنار این منع راه های قانونی دارد .مثل ازدواج . ازدواج موقت.
6 آیا هر حرصی بد است ؟به فرض آنکه موانع در جهت برطرف شدن حرص برداشته شود , و در این فضای آزاد, دختر و پسر قبل از ازدواج بارها و بارها رابطه ی با جنس مخالف داشته باشند, دیگر برای ازدواج ذوق و شوقی نخواهند داشت . بلکه یکدیگر را تجربه ای در کنار تجربیات قبلی خود می دانند . چه بسا بعداز ازدواج باز جویند روزگار وصل خویش و یا نسبت به یکدیگر بی اعتماد شوند ! اما منع موجب میشود نسبت به یکدیگرو امر ازدواج شائق باشند .آیا این بد است ؟ حریص بودن همیشه بد نیست !
7 اعتقاد به پروراندن یا پردادن ؟ اسلام در خصوص کوچک ترین مسائل جنسی دستور و برنامه دارد وبا رابطه ی جنسی و پاسخگوئی در چارچوب خانواده موافق است و حتی نسبت به آن راهنمائی ها و تشویق ها و ثواب ها قرار داده است . اما با رشد آن و پردادن و انحراف آن مخالف است ؛ چراکه موجب انحطاط یک جامعه ی سالم می شود .
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط بیکرانه در 1395/12/08 ساعت 12:02:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |